ایریدولوژی یا عنبیه شناسی چیست؟
بر اساس باور علوم کل نگر تمام قسمتهای بدن، بر قسمت های دیگر تأثیر گذارند. وجود کانال های انرژی یا مریدین ها این پدیده را امکان پذیر می سازد؛ و بر اساس تئوری این علم و علوم دیگر ازقبیل بازتاب درمانی یا رفلکسولوژی، ما در بدن صفحات انعکاسی مانند آینه داریم که تمام بدن در روی این صفحات منعکس می شود.
این صفحات مانند: پاها، دست ها، گوش ها که معتقدند شبیهه به یک جنین وارونه می ماند و چشم ها و … ؛ پس ما تمام اعضای بدن، اندام ها، غدد درون ریز و غیره …را در این صفحات بازتابی از جمله چشم داریم و هر گونه تغییر، اختلال و بیماری در این اعضاء خودش را در چشم نشان می دهد، پس چشم ها نقشه ای از کل بدن را در خود جای داده اند.
پژوهشگران معتقدند که پیشینۀ چشم خوانی و عنبیه شناسی به ۴۰۰۰ سال پیش بر میگردد ولی این علم به صورت مدرن از قرن نوزدهم توسط آقای دکتر ایگناتز وُن پازلی (Ignatz Von Pazely) که اهل مجارستان بود نوآوری شد.
جرقه این مسئله در ذهن وُن پازلی در سن پانزده سالگی با دیدن چشم های جغدش هنگامی که بالش شکسته بود و تغییری که در عنبیه جغد بوجود آمده بود و سپس پس از ماه ها که بالش خوب شد و عنبیه حیوان به حالت اوّل برگشت، خورده شد.
وی بعدها که فیزیکدان شد، در بخش جراحی بیمارستانی مشغول به کار شد و شروع به تحقیق و در نهایت موفق به کشف دوبارۀ علم ارتباط عنبیه و تغییرات آن با بدن گردید و اولین چارت و نقشۀ چشم را ترسیم کرد.
اوّلین کتاب در مورد عنبیه شناسی هم در سال ۱۹۰۴ توسط یک پزشک اتریشی به نام برنارد جنسون در آمریکا به چاپ رسید و به مرور این علم کامل شد و هر روز نیز رموز بیشتری از این علم به مرور کشف می شود.
پزشکان و درمانگران طبّ چینی، چشم را آئینۀ روح می دانند و اینکه کبد از طریق چشم به دنیای بیرون باز میشود به همین علتّ هر اتفاقی که برای کبد بیافتد مانند هپاتیت یا یرقان خود را در چشم نشان می دهد.
متخصصان این علم، با نگاه کردن به چشم فرد می توانند قدرت، ضعف، اختلال و یا بیماری اندام ها و غدد را تأیین و مشخص کنند و یا اینکه فرد زمینۀ بیمار شدن در چه عضوی را دارد.
عنبیه یا آیریس متشکل از صدها هزار عصب می باشد که توسط رگ های خونی، فیبرهای عضلانی و بافت همبندی میکروسکوپی احاطه شده اند.
برای برّرسی بهتر و دقیق عضو کوچکی مانند چشم تقسیم بندی های مختلفی وجود دارد که چشم راست بازتاب اعضاء و اندام های سمت راست بدن متمایل به سمت جلو و چشم چپ، بازتاب سمت چپ بدن متمایل به پشت بدن را نشان می دهد.
الف) تقسیمات شعاعی، که چشم را مانند یک ساعت در نظر گرفته و به ۱۲ ساعت و هر ساعت ۶۰ دقیقه تقسیم می کنند که شامل: بین ساعت ۱-۱۱ ناحیۀ سر و گردن، ساعت ۲-۱ صورت، ساعت ۳-۲ دهان و گلو، ساعت ۴-۳ ناحیه شکم و ستون فقرات، ساعت ۵-۴ کمر، ساعت ۶-۵ ناحیه لگن،کلیه ها و دستگاه جنسی، ساعت ۷-۶ پایین شکم، ساعت ۸-۷ بالای شکم، ساعت ۹-۸ دیافراگم و پایین دنده ها، ساعت ۱۰-۹ سینه و پستان ها، و بالاخره ساعت ۱۱-۱۰ گوش و گردن. این نحوۀ قرارگیری اندام ها که نام برده شد، مربوط به چشم راست می باشد و در چشم چپ کاملاً برعکس بوده و چیدمان اندام های چشم چپ خلاف عقربه ساعت است.
ب) تقسیمات دایره ای، که شامل ۳ بخش اصلی و ۷ یا ۸ بخش فرعی می باشد.
که بخش داخلی مربوط به دستگاه گوارش ( معده و روده ها)، بخش میانی مربوط به سیاهرگ ها ، ماهیچه و اسکلت استخوانی و بخش خارجی مربوط به غدد و رگ های لنفاوی، سرخرگ ها و پوست می باشد.
برای آشنایی بیشتر با ایریدولوژی یا عنبیه شناسی کتاب زیر را که به زبان انگلیسی است دانلود نمایید: